1 november…Onze lieve Joshua wordt 5 jaar…

Jah, morgen is het zover. Ons lieve dappere mannetje wordt 5 jaar. Een heel handje vol. Als we aan hem vragen hoe oud hij wordt, dan gaat hij al zijn vingertjes tellen. Hij verteld dan in geur en kleur dat hij kadootjes krijgt. Eigenlijk voor het eerst dat hij het een beetje door heeft. Elk jaar denk ik, zou dit Joshua’s jaar worden. Een jaar met positieve dingen….Helaas…dat jaar komt maar niet. Verdrietig en frustrerend is dat. Maar ooit….wordt het Josh zijn jaar. Daar geloven we zeker in! Onze lieve schat is zo’n dapper strijdertje. Als we dan bedenken wat hij de afgelopen vijf jaar allemaal heeft meegemaakt, dan zijn we zo intens dankbaar om wie hij nu is. Echt, als hij in goede doen is, dan is het ons zonnestraaltje. We moeten regelmatig zo lachen om hem. Of de momenten dat hij om een kusje vraagt of wanneer hij zegt ‘papa even knuffelen’ dan staal je toch als ouders van oor tot oor.

IMG_0895

Gister moest ik voor de 2e chemo naar het Radboud met Joshua. De oncoloog zei ook nog dat het toch echt bijzonder is dat hij 5 jaar mag worden. We weten niet wat de toekomst ons zal brengen. Maar we hopen en bidden dat Josh ooit een lief oud opaatje zal worden.

De chemo’s gaan redelijk. Joshua blijft met momenten echt wel vrolijk. Hij kan zelfs een aantal dagdelen nog naar school. wel kost het hem ontzettend veel energie en slaapt hij daarom ook veel. Hij eet wel erg slecht en zijn vochthuishouding is verre van acceptabel. Hierdoor is hij met grote regelmaat helemaal nat, omdat hij dan zoveel plast. Ook ’s nachts gebeurt dit vaak. Dan moet je zijn bedje weer verschonen en Joshua zelf. Hij is hier altijd erg ellendig van. En het duurt ook echt een poos voordat hij weer een beetje de oude is. Verder merken we wel dat hij misselijk is, maar hier krijgt hij weer medicijnen voor. Spugen doet hij gelukkig niet. Joshua heeft gister nog niet de volledige dosering gehad. De oncoloog wil eerst een aantal keer deze dosering geven om te kijken hoe hij hierop reageert. Daarna zal de dosering opgehoogd worden.

Verder moeten we weer gaan opletten dat Joshua niet in de buurt komt van kinderen met waterpokken. Dit mag hij echt niet krijgen nu hij aan de chemo zit. Dus mocht er iemand waterpokken hebben binnen onze vrienden/familiekring, willen jullie dit dan even laten weten aan ons.

We hopen morgen een mooie en leuke verjaardag met elkaar te hebben. De visite is verdeeld over twee dagdelen, anders wordt het te druk voor Joshua. Bedankt voor de kaartjes en cadeautjes die we per post hebben ontvangen. Super leuk en attent. En jah, josh vind cadeautjes uitpakken erg leuk.

Liefs, Eunice

2 reacties op ‘1 november…Onze lieve Joshua wordt 5 jaar…

 1. Fam. L.Overduin (Laurens en Janke ) schreef:

  Van Harte Gefeliciteerd met de 5e verjaardag van Joshua.
  Een fijne dag toegewenst, en een Gods Zegen toegebeden
  in je nieuwe levensjaar Joshua,
  Sterkte voor allemaal.
  Liefs Fam. Overduin

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s